AGRICULTURA VIITORULUI//GRĂDINI VERTICALE HI-TECH ÎN FRANȚA

În această grădină verticală high-tech din Franța, roboții și computerele fac toată munca de agricultor, cu excepția culesului. Aici salata verde crește în butoaie de oțel.

Digitalizarea poate fi o revoluție și în domeniul agriculturii? Cel puțin asta își propune guvernul francez care susține că digitalizarea agriculturii va reduce din consumul de apă, de pesticide și nu va avea atât de multe efecte asupra schimbărilor climatice.
Potrivit publicației franceze Reporterre, pesticidele, dar și alte produse fitosanitare sunt interzise în această grădină verticală. Pentru comparație, un kilogram de salată verde care crește aici consumă 10 litri de apă, față de 150 de litri – dacă ar crește la suprafața solului.
Despre agricultura viitorului, despre ce putem învăța/prelua de la francezi sau pentru inspirație de ce nu, aflați din acest articol al îndrăgitei platforme CE CONSUM.EU
CE CONSUM.EU – platforma care ne este întotdeauna alături atunci când vorba vine despre alimentație sănătoasă, transparență și informații utile!
AGRICULTURA VIITORULUI//GRĂDINI VERTICALE HI-TECH ÎN FRANȚA
Пролистать наверх