11 FEBRUARIE – ZIUA MONDIALĂ A FETELOR ȘI FEMEILOR ÎN ȘTIINȚĂ

Astazi este Ziua Mondială a Fetelor şi Femeilor din Știință. O zi de sărbătoare, dedicată recunoașterii rolului esențial pe care femeile și fetele îl au în activitățile de cercetare științifică și tehnologie, sponsorizată de Organizația Națiunilor Unite.
Este una din căile prin care se depun eforturi pentru eliminarea dezechillibrelor de gen în știință, tehnologie, inginerie și matematică, (STEM), care au un rol vital în domeniul dezvoltării durabile convenită la nivel internațional.

Pentru noi, Federația Națională a Fermierilor din Moldova, încurajarea, motivarea și succesele obținute de fetele și femeile noastre, în mod special cele din agricultură, reprezintă obiective de importanță deosebită și vom fi întotdeauna alături de Ele în calea lor spre evoluție, emancipare și succes!.
Este impresionant să descoperi câtă ambiție, putere și determinare se află în spatele unor femei, ca în exemplele prezentate în continuare. Femei cu care am discutat și care ne-au relatat despre viața lor, cum fac de le reușesc pe toate atât pe plan personal cât și profesional, despre cum e să faci agricultură cot la cot cu bărbații, demonstrând abilități de lider și sfidând astfel orice stereotip de gen.
Știință și inovație se face și în Agricultură, prin munca de zi cu zi, prin noile tehnologii implementate, prin efort constant și pasiune pentru a descoperi acea “noutate” și pentru a fi un exemplu bun de urmat și pentru următoarele generații de fete/femei.
Vă mulțumim, dragi femei pentru munca voastră neostenită!
“Nil volentibus arduum” – Nimic nu este dificil pentru cei care au voință.
11 FEBRUARIE – ZIUA MONDIALĂ A FETELOR ȘI FEMEILOR ÎN ȘTIINȚĂ
Пролистать наверх