ATENȚIE LA NITRIȚI ȘI NITRAȚI! SUNT CANCERIGENI ȘI SE GĂSESC ȘI ÎN PRODUSELE ALIMENTARE PENTRU COPII

Nitriții și nitrații adăugați în alimente reprezintă un pericol pentru sănătate.

În articolul de astăzi, colegii de la Ce Consum.Eu, ne vorbesc despre aditivii alimentari care sunt cancerigeni și pe care îi găsim, cel mai des, în mezeluri, inclusiv în cele destinate copiilor. Așadar, este vorba despre nitriții și nitrații pe care pe eticheta produselor alimentare îi veți găsi sub forma de: E249, E250, E251 și E252 sau:

E249 – nitrit de potasiu
E250 – nitrit de sodiu
E251 – nitrat de sodiu
E252 – nitrat de potasiu.

Țineți bine minte aceste denumiri și aceste cifre și evitați pe cât puteți produsele alimentare care conțin acești aditivi alimentari.

Nitriții și nitrații adăugați în alimente reprezintă un pericol pentru sănătate

Când sunt ingerate, aceste substanțe pot contribui la formarea de compuși cancerigeni în stomacul nostru: numite nitrozaminele. Aceste substanțe sunt clasificate drept substanțe cancerigene probabile pentru om (categoria 2A) de către Agenția Internațională pentru Cercetare împotriva Cancerului (IARC), deoarece favorizează dezvoltarea cancerului colorectal, al doilea cel mai mortal cancer după cancerul pulmonar și cancerul de stomac. Nitriții pot crește riscul de a dezvolta boli de sânge, în special la persoanele din grupurile de risc.

Unde se găsesc acești aditivi alimentari?

Cel mai des acești aditivi alimentari îi găsiți în aproape toate alimentele procesate cum ar fi cârnaţi, crenvurști, parizer, salam, carne afumată, etc.. Chiar și în mezelurile destinate copiilor acești aditivi cancerigeni sunt prezenți, după cum puteți vedea în poza de mai jos:

Platforma CE CONSUM EU va publica în articolele următoare lista categoriilor de produse alimentare unde nitriții și nitrații sunt autorizați pentru a fi folosiți în R. Moldova.

Nitriții și nitrații: sunt cancerigeni și se găsesc și în produsele alimentare pentru copii

ATENȚIE LA NITRIȚI ȘI NITRAȚI! SUNT CANCERIGENI ȘI SE GĂSESC ȘI ÎN PRODUSELE ALIMENTARE PENTRU COPII
Пролистать наверх