FNFM în vizită de lucru la Susleni

Federația Națională a Fermierilor a efectuat o vizită la 9 septembrie curent în satul Susleni, r. Orhei la Gospodăria Țărănească “Beiu Filip”, acolo unde s-au adunat mai mulți fermieri și conducători ai gospodăriilor țărănești din teritoriu.

Scopul vizitei a fost de a monitoriza situația actuală și de a afla care sunt problemele din prezent cu care se confruntă fermierii noștri din teritoriu și de a identifica soluții, propuneri în vederea elucidării acestora.
La masa rotundă la care au participat reprezentanți ai staffului central FNFM, Chișinău, reprezentanții din teritoriu precum și alți fermieri, membri ai FNFM, au fost enunțate o serie de probleme și doleanțe din partea fermierilor și aici putem evidenția următoarele:
✅Fondul național de subvenționare să fie majorat
✅Insuficiența sau chiar lipsa brațelor de muncă în acest domeniu
✅Necesitatea de a vinde producție finită, nu numai materie primă
✅ Colaborare mai strânsă și prietenoasă a statului cu fermierii
✅ Construirea unui centru agroalimentar direcționat către nevoile și beneficiul fermierilor
✅ Revizuirea economiei de piață. Deoarece economia de piață nu întotdeauna este îndreptată în favoarea fermierilor noștri pentru a le satisface nevoile și a le asigura un profit, preferându-se produsele de import în defavoarea celor autohtone.
Sperăm că într-un timp cât mai scurt, toate aceste probleme și necesități ale fermierilor își vor găsi calea de izbândă, într-ucât un prim si important pas spre soluționarea lor a fost deja realizat odată cu înâlnirea și discuția FNFM cu noul Ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu, care a și finalizat cu constituirea unui grup de lucru cu membrii Federației în cadrul Ministerului tocmai pentru a îmbunătăți activitatea și a genera soluții eficiente la problemele existente.
Menționăm că astfel de discuții, deplasări în teritoriu ale FNFM vor avea loc și în continuare în scopul de a afla necesitățile și problemele reale ale agricultorilor și de a încerca împreună să le rezolvăm.
🎬🎤În continuare, urmăriți câteva interviuri pe scurt cu câțiva dintre fermierii prezenți și aflați care sunt problemele cu care se confruntă în munca lor de zi cu zi dar și cum văd ei soluționarea lor pentru a putea face agricultură performantă la ei acasă, în Moldova.
FNFM în vizită de lucru la Susleni
Пролистать наверх