AGRICULTURA MOLDOVEI LA STANDARDE INTERNAȚIONALE

BANCA MONDIALĂ susține în continuare sectorul agricol.
Ieri, 13 septembrie 2021, a avut loc o întrevedere la care au participat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, și directoarea de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja.

În cadrul ședinței, oficialii Viorel Gherciu și Inguna Dobraja au realizat o retrospectivă a proiectelor de succes din domeniul agriculturii ce au fost dezvoltate în țara noastră cu sprijinul Băncii Mondiale.
În acest context, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a subliniat care sunt prioritățile de politici ale ministerului în perioada imediat următoare. Mai mult, ministrul Viorel Gherciu a menționat despre dorința continuării unei colaborări fructuoase cu partenerii externi, în scopul dezvoltării sectorului agricol la cel mai înalt nivel.
„Cu suportul partenerilor externi, inclusiv cu susținerea Băncii Mondiale, reușim să aliniem sectorul agricol la standardele europene și internaționale. Mizăm pe fortificarea colaborării și pe identificarea noilor posibilități de extindere a parteneriatului, astfel încât să consolidăm potențialul sectorului agricol din țara noastră” a menționat ministrul.
De asemenea, reprezentanta Băncii Mondiale a afirmat că
„ Republica Moldova poate conta pe asistența și sprijinul Băncii Mondiale în domeniul modernizării agriculturii și sporirii competitivității produselor agroalimentare.”
Oficialii au conchis că dialogul purtat a constituit o platformă de discuții propice pentru stabilirea direcțiilor viitoare de cooperare.
Sursa: agromedia.md
AGRICULTURA MOLDOVEI LA STANDARDE INTERNAȚIONALE
Пролистать наверх