VA FI FACILITAT EXPORTUL PENTRU 7 CATEGORII DE PRODUSE AGRICOLE MOLDOVENEȘTI

Consiliul Uniunii Europene a adoptat un regulament cu scopul de a preveni consecințele crizei generate de agresiunea militară a Rusiei.
Uniunea Europeană continuă să sprijine eforturile Republicii Moldova de a crește exporturile de produse agricole pe piața UE, în condițiile în care Federația Rusă aplică un embargo motivat politic, permițând importurile care provin doar dintr-o anumită regiune a țării.

„Uniunea Europeană întreprinde măsuri pentru a facilita importul produselor agricole moldovenești. La 18 iulie, Consiliul Uniunii Europene a adoptat Regulamentul care prevede majorarea cotelor de export pentru șapte categorii de produse agricole. Prunele, strugurii, merele, roșiile, usturoiul, cireșele și sucul de struguri ar putea ajunge în cantități duble sau chiar mai mari în UE fără taxe vamale”, arată un comunicat de presă.
Liberalizarea comerțului pentru cele șapte categorii de produse va fi valabilă pentru un an.
Uniunea Europeană va rămâne cel mai important partener economic al Republicii Moldova.
Potrivit Biroului Național de Statistică, 61% din valoarea totală a exporturilor sunt direcționate către statele membre ale UE. Cea mai importantă destinație de export este România, căreia îi revin 43% din totalul livrărilor de mărfuri din Republica Moldova în UE. Aceasta este urmată de Germania, Italia și Polonia.
Sursa: Agromedia.md
VA FI FACILITAT EXPORTUL PENTRU 7 CATEGORII DE PRODUSE AGRICOLE MOLDOVENEȘTI
Пролистать наверх