55 DE MILIOANE DE EURO PENTRU DEZVOLTAREA AGRICULTURII DIN REPUBLICA MOLDOVA

Banca Mondială va finanța un nou proiect în domeniul agricol din R. Moldova pentru a spori competitivitatea, reziliența și diversificarea piețelor de desfacere. În contextul negocierilor cu reprezentanții Băncii Mondiale, au fost definite direcțiile prioritare de finanțare, anunță Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit ministrului agriculturii, Vladimir Bolea, reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații, extinderea suprafețelor agricole irigate și realizarea transferului de cunoștințe privind tehnologiile și practicile de economie a apelor au o importanță majoră, în contextul „schimbărilor climatice care afectează considerabil dinamica agriculturii”.
„Schimbările climatice afectează considerabil dinamica agriculturii. Astfel, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este în proces continuu de identificare a instrumentelor ce ar putea consolida reziliența Republicii Moldova la vulnerabilitățile climatice. Temperaturile înalte și lipsa resurselor de apă sunt principala problemă a realităților actuale. Rezistența la schimbările climatice poate fi sporită prin modernizarea agriculturii, reabilitând sistemele de irigații.
Ne dorim ca investițiile efectuate în noul proiect să fie durabile, ca ulterior, oportunitățile de a produce culturi cu valoare înaltă pentru export să fie sporite și vulnerabilitățile economice depășite”, a declarat ministrul Bolea.
Alte activități ce vor fi finanțate prin intermediul proiectului sunt: modernizarea sistemului de siguranță al alimentelor, crearea registrului fermierilor și dezvoltarea lanțurilor valorice, mai anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Valoarea estimativă a proiectului este 55 milioane dolari SUA.
Sursa: Agrotv.md
55 DE MILIOANE DE EURO PENTRU DEZVOLTAREA AGRICULTURII DIN REPUBLICA MOLDOVA
Пролистать наверх