FNFM ÎN VIZITĂ LA FERMIERUL TUDOR CHIRIAC, ORAȘUL STRĂȘENI

Tudor Chiriac, membru activ al Consiliului Organizatiei Regionale Chisinau FNFM, face agricultura deja de mai bine de doua decenii, mai exact din 1998.
In prezent este conducătorul unei întreprinderi agricole in Straseni. Deține 40 de hectare de terenuri agricole, dintre care 10 hectare le-a sădit cu livada in anul 2019.

De curand Federația Naționala a Fermierilor a efectuat o vizita de lucru la Straseni acolo unde fermierul își are gospodăria și unde muncește de cu zor de la 6 dimineața și pana noaptea după 22.00 împreuna cu familia sa.
L-am prins tot in munci și abia de am reușit sa ii furam din timpul prețios câteva momente in care am discutat despre:
📌 Investitiile in afacerea sa și de unde obține banii necesari;
📌Situația actuala destul de dificila in special pentru agricultorii noștri cauzată de inflație, prețurile mari la motorina, îngrășăminte.. și in plus, se anunța încă un an secetos. Despre cum fermierul face și va face fata acestor provocări;
📌Reorientarea către o noua piața de export (UE) in contextul crizei provocate de războiul in țara vecina
📌Cum in viziunea sa Statul ar putea si ar trebui sa intervina pentru a ajuta producătorii agricoli;
📌Cum își realizează productia si ce profit mai are
📌Așteptări de la FNFM si viziune strategica
📌Planuri de viitor.
Mulțumim pentru deschidere, opinii exprimate si pentru spiritul optimist de care domnul Chiriac da dovada in pofida tuturor greutăților care știm, nu sunt putine. Speram mult ca doleanțele și opiniile sale vor fi auzite. Ii dorim mult succes, roada bogata si prosperitate!
FNFM ÎN VIZITĂ LA FERMIERUL TUDOR CHIRIAC, ORAȘUL STRĂȘENI
Пролистать наверх