AGRICULTORII VOR FI INFORMAȚI DESPRE POSIBILITĂȚILE DE A ACCESA GRANTURI DE LA STAT

Săptămâna aceasta a fost dat startul „Campaniei de informare 2022” privind oportunitățile de finanțare din Fondul Național pentru Agricultură și Dezvoltarea Zonelor Rurale. Agenția de Intervenție și Plăți Agricole (AIPA), sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), își propun să informeze agricultorii, administrațiile publice locale și antreprenorii despre oportunitățile accesare a granturilor post-investiții, a plăților în avans pentru proiecte noi, plăți directe pe cap de animal și subvenții în avans pentru îmbunătățirea standardelor de viață și a condițiilor de muncă la sat.

Astfel, în toate raioanele țării vor avea loc ședințe de informare pentru fermieri cu privire la posibilitatea obținerii de subvenții pentru anul 2022. Agricultorilor li se va prezenta lista modificărilor efectuate la decretul guvernamental, privind alocarea fondurilor din Fondul Național pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, precum și informații privind subvenția în avans pentru proiectele de reabilitare a terenurilor, planificate de AIPA pentru prima dată în acest an. Reprezentanții AIPA vor informa fermierii despre procedurile de acceptare și administrare a cererilor de granturi pentru anul 2022.
În cadrul întrunirilor, potențialii beneficiari ai granturilor pot primi detalii despre criteriile de eligibilitate pentru primirea sprijinului financiar de la stat, precum și necesitatea respectării tuturor obligațiilor cuprinse în Regulamentul de Granturi.
Sursa: Agromedia.md
AGRICULTORII VOR FI INFORMAȚI DESPRE POSIBILITĂȚILE DE A ACCESA GRANTURI DE LA STAT
Пролистать наверх