CIRCA 16.000 DE UCRAINENI AU INTRAT ÎN MOLDOVA

Aproximativ 15.000 de cetățeni ucraineni au intrat deja în Moldova, în ultimele 24 de ore. Informația actualizată a fost prezentată de către ministrul de Interne, Ana Revenco, într-o nouă ieșire la presă, unde a mai reiterat că pentru a fluidiza traficul intens care s-a atestat la punctele de trecere moldo-ucrainene, poliția de frontieră a triplat numărul angajaților.

Ana Revenco, ministrul Afacerilor de Interne: „Înregistrăm un aflux de circa 15.816 de cetățeni ai Ucrainei, care au traversat frontiera pe sens de intrare. Pentru fluidizarea traversării, în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei, Inspectoratul General al Poliției de frontieră a triplat numărul de personal și a direcționat solicitanții către un alt punct de trece al frontierei, tradițional, mai puțin utilizat.”
Din informațiile preliminare, peste 300 de cetățeni ucraineni au cerut azil în Moldova.
Ana Revenco, ministrul Afacerilor de Interne: „Persoanele care solicită ajutor sunt, în primul rând, îndreptate către Centrul de cazare al solicitanților de azil aflat în gestiunea Biroului de Migrație și Azil din Chișinău. La această oră au solicitat ajutor și au fost cazați în acest Centru 74 de cetățeni, majoritatea fiind familii cu copii. De asemenea, sunt date în funcțiune două Centre provizorii, care funcționează în regim de tabără de câmp cu infrastructura corespunzătoare.”
În același context, ținem să menționăm, că în noaptea de joi spre vineri a fost deschis și Centrul Moldexpo, unde vor fi, în continuare, cazați cetățenii țării vecine care solicită ajutor de îndată ce au traversat unul dintre punctele de trece a frontierei moldo-ucrainene.
Sursa: Agro TV
CIRCA 16.000 DE UCRAINENI AU INTRAT ÎN MOLDOVA
Пролистать наверх