VINERI ÎNCEPE REVOLUȚIA VERDE EUROPEANĂ: Amenzi de 25 mii euro pentru vesela din plastic de unică folosință

Gata cu plasticul de unică folosință: nu mai sunt permise pe piață farfurii, pahare și tacâmuri produse din acest material. La finalul acestei săptămâni vor intra oficial în vigoare noile reguli privind „revoluția verde” dorită de Uniunea Europeană. Utilizarea produselor nebiodegradabile și necompostabile este interzisă, transmite mediafax.ro.

A fost declanșată „revoluția verde europeană”.
Începând cu vineri, 14 ianuarie, în UE intră oficial în vigoare legea care interzice utilizarea plasticului de unică folosință, nebiodegradabil și necompostabil. România și alte țări din UE implementează astfel directiva SUP anti-plastic sau plasticul de unică folosință, al cărei scop este să pună capăt poluării cauzate de plastic, în special în râuri, lacuri, mări și oceane.
Amenzile pentru nerespectarea legilor sunt foarte mari. Dispoziția de reglementare prevede aplicarea unei sancțiuni administrative pecuniare de la 2 500 de euro la 25 000 de euro pentru „introducerea pe piață sau punerea la dispoziție a produselor cu încălcarea prevederilor art. 5, paragraful 1”.
sursa: Mediafax.ro
VINERI ÎNCEPE REVOLUȚIA VERDE EUROPEANĂ: Amenzi de 25 mii euro pentru vesela din plastic de unică folosință
Пролистать наверх