Creștinii ortodocși din Republica Moldova îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ioan Botezătorul

După Bobotează, în ziua de 20 ianuarie, este pomenit Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Ioan este considerat cel mai important proroc şi cel care face legătura dintre Vechiul şi Noul Testament.
Se spune că în dimineaţa zilei de Sfântul Ioan, oamenii trebuie să se stropească cu agheasmă, pentru a fi feriți de boli în timpul anului. De asemenea, conform tradiţiei populare, se spune că după Sfântul Ioan ”se botează gerul”, adică temperaturile încep să crească.
Sfântul Ioan este ultimul proroc al Vechiului Testament şi este menţionat în cărţile sfinte ca fiind cel care a avut rolul de a pregăti oamenii pentru primirea Fiului lui Dumnezeu. El mai este numit şi Înaintemergătorul, pentru că este cel care a anunţat venirea lui Hristos.
În anul 26 a început să propovăduiască şi să boteze, vestind venirea lui Mesia-Iisus (Izbăvitorul), fapt pentru care este numit Înaintemergător.
Momentul cel mai important al activităţii sale este întâlnirea cu Iisus, la al cărui botez în râul Iordan, Sfântul Proroc Ioan Botezătorul asistă la prezenţa Duhului Sfânt sub înfăţişarea unui porumbel şi are revelaţia împlinirii profeţiei sale privind venirea adevăratului Mesia.
Federația Națională a Fermierilor aduce sincere felicitări, urări de bine, sănătate, belșug și prosperitate tuturor celor care poartă acest frumos și Sfânt nume! 🤗 
Creștinii ortodocși din Republica Moldova îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ioan Botezătorul
Пролистать наверх