ÎNTRE 25-26 NOIEMBRIE VA AVEA LOC CEL MAI MARE EVENIMENT APICOL DIN ȚARĂ

Asociația Națională a Apicultorilor din Moldova (ANARM), cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, organizează cea de a IV-a ediție a Forumului Național Apicol, în perioada 25-26 noiembrie 2021.

Potrivit lui Ion Maxim, președinte ANARM, în cadrul evenimentului, vor fi prezentate noutățile din sector, vor fi discutate provocările și tendințele din apicultura națională, evoluția și perspectiva exporturilor moldovenești.
În ultima perioadă ANARM a identificat mai multe probleme cu care se confruntă apicultorii în procesul de gestionare a afacerilor apicole cauzate de schimbările climaterice. Astfel, la lucrările Forumului sunt invitați experți din România și Ucraina care vor veni cu explicații și recomandări, inclusiv vor împărtăși experiența privind întreținerea și tratamentul albinelor și reducerea riscului de pierderi al familiilor de albine.
„Pentru că apicultura ecologică a devenit un subiect intens discutat, iar ANARM promovează apicultura ecologică, am inclus o temă aparte pentru a informa albinarii despre producerea organică și despre cerințele și etapele ce urmează să fie realizate pentru a obține certificarea. În același timp, pentru a sprijini eforturile comerciale ale producătorilor mici și mijlocii, vom prezenta o analiză a canalelor actuale de vânzări a mierii naturale”, susține Ion Maxim, președintele ANARM.
Din cauza restricțiilor pandemice, Forumul va avea loc într-un format hibrid, în care invitații și prezentatorii vor vorbi în direct din studio, iar participanții se vor conecta online și vor putea comenta și adresa întrebări. Traducerea simultană în limbile rusă și romană va fi asigurată pe tot parcursul întrunirii. La eveniment sunt invitați să participe toți apicultorii din Republica Moldova și părțile interesate de domeniul apicol.
ÎNTRE 25-26 NOIEMBRIE VA AVEA LOC CEL MAI MARE EVENIMENT APICOL DIN ȚARĂ
Пролистать наверх