STUDIU DEDICAT LEGUMICULTORILOR DIN ZONA RURALĂ. FNF și Optim Project în vizită de documentare la fermierii locali

Federația Națională a Fermierilor (FNF) împreună cu reprezentanții proiectului Optim Project – Oportunități prin Tehnologii și Informații în Moldova efectuează vizite de lucru la mai mulți fermieri din localitățile rurale. Acestea au drept scop elaborarea unui studiu privind dezvoltarea lanțului valoric în legumicultură și suport pentru inițiativele economice și de cooperare ale acestora.
Ieri, 15 iunie, delegația a vizitat două afaceri de familie destul de atractive gestionate de tinerii și femeile din zona rurală. Este vorba de  ferma de familie a lui Burchin Sergiu, legumicultor din generații, situată în satul Dubăsarii Vechi, care cultivă roșii în sere pe o suprafață de 0,3 ha. Cea de-a doua întreprindere – GȚ “Moscul Valentina”, producătoare de roșii și castraveți de seră pe un teritoriu de 1 ha în satul Boșcana, Criuleni. În cadrul vizitelor, membrii FNF și reprezentanții Optim Project au luat cunoștință de procesul de producere, dar și de provocările pe care le întâlnesc legumicultorii.

Menționăm aici:

  1. accesul la piață și posibilități de comercializare alternativă;
  2. accesul la finanțare și investiții în agricultură;
  3. măsurile de adaptare la schimbările climatice;
  4. forța de muncă în sate;
  5. accesul la inputuri agricole și cunoștințele tehnologice.

Precizăm că studiul va fi realizat cu suportul Loredana Storno – Bern University of Aplied Sciences – Agricultural, Forest and Food Sciences – Elveția.

Sursa: Agromedia

STUDIU DEDICAT LEGUMICULTORILOR DIN ZONA RURALĂ. FNF și Optim Project în vizită de documentare la fermierii locali
Пролистать наверх