Republica Moldova a recepționat ultima tranșă de motorină din ajutorul umanitar acordat de România

Republica Moldova a recepționat aseară ultima tranșă din donația de motorină oferită de România agricultorilor care au fost afectați de secetă. Este vorba de peste 1000 de tone din totalul de 6000 aprobate de Guvernul României. 🇷🇴

Ultimul lot de motorină a ajuns aseară la Ocnița.
Potrivit Agenției Rezerve Materiale, din cantitatea de 4 991 tone de motorină, recepţionată în patru tranșe, până la 27 iunie 2021 a fost distribuită cantitatea de 2 673 tone, la 1030 agricultori.
Amintim că donația a fost anunțată de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Chișinău. Ulterior, la 8 februarie 2021, ajutorul pentru agricultorii afectați de secetă a fost aprobat de Guvernul României.
Federația Națională a Fermierilor din Moldova, din numele tuturor agricultorilor noștri care au beneficiat de acest ajutor, aduce mulțumiri Guvernului României pentru suportul constant și ajutorul acordat și Președinției Republicii Moldova pentru deschidere, grijă și respect față de fermierii care au suferit pierderi mari în urma secetei de anul trecut.
Republica Moldova a recepționat ultima tranșă de motorină din ajutorul umanitar acordat de România
Пролистать наверх