AZI AJUNGE ULTIMA TRANȘĂ DE MOTORINĂ DIN ROMÂNIA

Cea mai mare parte a motorinei, donate de România, a ajuns deja la fermierii din Republica Moldova. Ultima tranşă din ajutorul umanitar de 6.000 de tone de motorină va trece azi prutul. Combustibilul va fi distribuit fermierilor basarabeni care au fost afectați de seceta de anul trecut.

Petru Sava din Cahul este unul dintre cei care a primit 550 de litri de motorină din ajutorul umanitar oferit de România. Agricultorul deține 50 de hectare pe care le-a cultivat cu lucernă, porumb și floarea-soarelui. Fermierul spune că acest combustibil îi este de mare ajutor pentru recoltarea culturilor, dar și la pregătirea pământului pentru anul viitor. În 2020, antreprenorul a înregistrat pierderi mari din cauza secetei.

Și agricultorul Gheorghe Moldovan a cultivat 138 de hectare de teren. Ajutorul oferit de statul român este pentru el un colac de salvare. În context, menționăm că mai mulți agricultori au împrumutat de la bănci pentru a face faţă cheltuielilor după un an secetos.

Potrivit Agenţiei Rezerve Materiale, 807 agricultori din Republica Moldova au primit carburant din donaţia făcută de statul român. Agenția a primit până acum 5.000 de tone de motorină, iar încă 1.000 de tone vor ajunge foarte curând în rezervoarele utilajelor fermierilor basarabeni.

 

Sursa: tvr.ro

AZI AJUNGE ULTIMA TRANȘĂ DE MOTORINĂ DIN ROMÂNIA
Пролистать наверх