ȘEDINȚA ASOCIAȚIILOR DE FERMIERI DESPRE INTENȚIA GUVERNULUI DE A LICHIDA UNIVERSITATEA AGRARĂ

Astăzi, 6 iulie, la Institutul Muncii a avut loc Ședința comună a Consiliilor Administrative a Organizațiilor profesionale din domeniul agricol, în cadrul căreia cei prezenți și-au expus poziția față de intenția Guvernului de a lichida Universitatea Agrară din Republica Moldova.

📌Așa cum am anunțat și anterior, Federația Națională a Fermierilor își menține poziția de dezacord în legptură cu intenția Guvernului Republicii Moldova de a lichida Universitatea Agrară prin comasarea ei cu UTM, în cadrul așa-numitei reforme a învățământului superior din Republica Moldova. Este un pas necugetat și lipsit de argumente temeinice.
Consiliile Administrative ale organizațiilor profesionale din agricultură prezente la ședința de astăzi, și-au exprimat în unanimitate dezacordul față de această intenție și împreună, cerem Guvernului să renunțe la această inițiativă.
Prin urmare, vom fi prezenți mâine la protestul organizat de Sindicatul Universității Agrare din Moldova în legătură cu dezacordul față de reforma propusă de ministerul Educației în sistemul de învățământ superior, care va avea loc în fața sediului Guvernului.
În acest context, facem apel la solidaritate și îndemnăm să se alăture și alți fermieri, studenți, absolvenți, colaboratori pentru a fi în număr cât mai mare ca să ne facem auziți.
LINK la Declarația Oficială:
ȘEDINȚA ASOCIAȚIILOR DE FERMIERI DESPRE INTENȚIA GUVERNULUI DE A LICHIDA UNIVERSITATEA AGRARĂ
Пролистать наверх