AGRICULTORII MAI AU TIMP SĂ CEARĂ COMPENSAȚII PENTRU MOTORINĂ

Termenul de depunere a dosarelor de solicitare a compensației pentru acciza la motorina utilizată de producătorii agricoli în semestrul I al acestui an, se prelungește până la data de 31 iulie, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

În acest sens, autoritățile au inițiat procedura de promovare a proiectului de modificare a hotărârii pentru aprobarea modului de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.
Astfel, potrivit principalelor prevederi, producătorii micro, mici și mijlocii vor beneficia de compensarea accizei la motorină, în cuantum de 100% sau 2980 lei per tonă. Iar producătorii agricoli mari vor beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 lei per tonă. Compensația pentru acciza la motorină va fi acordată conform facturilor începând cu 1 ianuarie 2022.
Totodată, conform modificărilor propuse, solicitanții care deja au înaintat dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, vor avea posibilitatea de a solicita compensare pentru acciza la motorina achiziționată în perioada 1 ianuarie – 28 aprilie 2022.
Plafonul pentru compensația acordată se stabilește în valoare de 200 mii lei anual per beneficiar. Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural va constitui 320 mil lei.
Agrotv.md
AGRICULTORII MAI AU TIMP SĂ CEARĂ COMPENSAȚII PENTRU MOTORINĂ
Пролистать наверх