DIN NOU DESPRE CE MAI CONSUMĂM..

Un nou articol al colegilor de la Ce Consum.EU care ne ajută să înțelegem mai bine calitatea produselor consumate și ne oferă informațiile necesare cu privire la produsele alimentare din comerț.

Așadar,
Un proiect de lege care are drept scop încurajarea consumului de sare iodată a fost supus dezbaterilor publice în R. Moldova
Conform statisticilor, cota sării iodate în tot volumul de sare importată în Republica Moldova constituia în anul 2005 circa 78%, iar în prezent – doar circa 21%.
Reambalarea sării iodate, comercializarea și depozitarea acesteia cu o concentrație necorespunzătoare de iod ar putea fi sancționate.
Un proiect de lege pentru modificarea Codului contravențional și Legii privind plata pentru poluarea mediului, elaborat de un grup de deputați, a fost supus astăzi dezbaterilor publice. Evenimentul a fost organizat pe platforma Comisiei economie, buget și finanțe.
🧂Potrivit autorilor, reambalarea sării iodate din saci mari neermetici în ambalaje mai mici, precum și comercializarea pe raft a sării iodate în ambalaje neermetice de carton condiționează reducerea nivelului de concentrație a iodatului de potasiu în sare.
Astfel, se propune ca depozitarea și comercializarea de către agenții economici a sării iodate cu o concentrație necorespunzătoare de iodat de potasiu să fie sancționate cu amendă de la 2 000 de lei la 7000 de lei aplicată persoanei juridice.
📝Articolul complet îl puteți vedea pe ceconsum.eu
DIN NOU DESPRE CE MAI CONSUMĂM..
Пролистать наверх