ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE// MODIFICĂRI LA PROCEDURA DE ACORDARE A SUBVENȚIEI PE CAP DE ANIMAL

Fermierii au fost auziți. Ministerul Agriculturii a ținut cont de solicitarea acestora și a introdus controlul ANSA în lista actelor necesare pentru obținerea subvenției pe cap de animal. Acest lucru ar urma să facă posibilă acordarea subvențiilor într-un timp mai scurt.
Anterior, președinta Asociației Fermierilor-Producători de Lapte, Ana Pancrat, a declarat:

“Odată ce avem ANSA, să controleze aceste animale din timp, nu să așteptăm până se încheie procesul de depunere a cererilor, apoi să începem verificările. Din start, să vină ANSA, să verifice, pun ștampila apoi fermierul merge cu cererea și ștampila și depune dosarul. Asta ar da posibilitate AIPA să transfere banii într-un termen mult mai scurt. În august, eu intuiesc că vom avea banii în cont”.
Astfel, AIPA atenționează că în conformitate cu modificările efectuate la Anexa la cerere – Lista animalelor (femele) pentru care se solicită plata directă per cap de animal, parte integrală a cererii, documentul urmează a fi coordonat obligatoriu de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
Documentele privind depunerea dosarului de solicitare a plăților directe per cap de animal, pot fi accesate pe site-ul web: www.aipa.gov.md
Sursa: Agromedia.md
ÎN ATENȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE// MODIFICĂRI LA PROCEDURA DE ACORDARE A SUBVENȚIEI PE CAP DE ANIMAL
Пролистать наверх