NOU CURS DE INSTRUIRE FNFM: “PARTICULARITĂȚILE DE TĂIERE A POMILOR ȘI SPECIFICUL FORMĂRII COROANELOR “

Nou curs de instruire FNFM: „ Particularitățile de tăiere a pomilor și specificul formării coroanelor ”
Evoluția sectorului pomicol, la fel ca și în cazul celorlalte, se datorează în primul rând curajului agricultorilor, instruirii și mentoratului continuu, ceea ce noi, Federația Națională a Fermierilor din Moldova încercăm să realizăm prin intermediul seminarelor de instruire, prezentate de cei mai buni specialiști pe domeniile vizate.

📝De această dată, am vorbit despre CONDUCEREA ŞI TĂIEREA POMILOR FRUCTIFERI, particularitățile de tăiere a pomilor și specificul formării coroanelor.
📌Un curs destinat fermierilor antrenați în domeniul respectiv, solicitantii subventiei in cadrul măsurii 5,
precum și fermierilor solicitanti de subventii la submăsura 1.2 P.
✅OBIECTIV: „Sporirea nivelului de cunoștințe cu referință la aspecte specifice tăierii pomilor și formării coroanelor” .
Participanții la seminar au avut ocazia de a face cunoștință cu informații utile și valoroase în activitatea de zi de zi în ceea ce privește lucrările de bază în pomicultură, datorită celor prezentate de moderatorul instruirii online, domnul Sergiu Popa, expert național în domeniul pomicol UASM, Doctor în agricultură.
Astfel, printre subiectele principale, s-au regăsit:
– Importanţa tăierii pomilor de măr și în ce mai exact constă
– Cerinţele faţă de coroane la măr;
– Ramurile de rod la măr;
– Ramurile de rod la prun;
– Principii şi norme generale privind formarea coroanelor la prun;
– Determinarea fertilităţii mugurilor de rod înainte de tăierea în uscat;
– Specificul tăierii pomilor în plantaţiile intensive de măr;
De asemenea, ca de fiece dată, alături de noi și de fermierii noștri este și OTP Bank, partenerii noștri care ne-au vorbit despre oportunitățile de finanțare pentru producătorii agricoli, au oferit detalii și informații utile. Și le mulțumim pe această cale!.
Federația Națională a Fermierilor mulțumește și de această data tuturor celor care astăzi au participat la seminar, colegilor din teritorii, moderatorului instruirii online, domnul Valentin Sașcov, șef Departament extensiune a FNFM, domnului Vasile Mîrzenco, directorul executiv al FNFM, expertului în domeniul pomicol, domnul Sergiu Popa pentru informațiile prețioase prezentate, partenerilor noștri, celor de la OTP Bank pentru că doar împreună suntem capabili să realizăm lucruri cu adevărat importante pentru agricultori în particular cât și pentru agricultura țării noastre.
NOU CURS DE INSTRUIRE FNFM: “PARTICULARITĂȚILE DE TĂIERE A POMILOR ȘI SPECIFICUL FORMĂRII COROANELOR “
Пролистать наверх