ROMÂNIA VA TRIMITE PĂCURĂ REPUBLICII MOLDOVA

Ministrul interimar al Energiei din România, Virgil Popescu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că statul român este gata să trimită păcură în Moldova. Oficialul a subliniat că România are suficiente resurse pentru a-şi permite să acorde acest ajutor.

„Încercăm să venim în întâmpinarea solicitării asigurării cu păcură a Republicii Moldova şi probabil acest lucru se poate rezolva destul de repede. România va putea trimite păcură cât e nevoie, nu e o problemă. Rafinăriile din România pot produce suficient de multă păcură atât pentru consum intern cât şi pentru a ajuta Moldova şi studiem împreună cu colegii de la Chișinău pentru a-i ajuta. Avem contact permanent la nivelul Ministerului de Externe, la nivelul Ministerului Energiei, „Transgaz” direct cu operatorul de transport de peste Prut şi sunt convins că R. Moldova nu va rămâne fără gaz”, a declarat ministrul interimar al Energiei din România.
În Republica Moldova este instituită stare de alertă în domeniul gazelor naturale. Principalul producător de energie electrică și termică din municipiul Chișinău, SA ,,Termoelectrica’’, utilizează, din 13 octombrie, păcura în calitate de combustibil alternativ.
Sursa: Moldpres.md
ROMÂNIA VA TRIMITE PĂCURĂ REPUBLICII MOLDOVA
Пролистать наверх