FNFM în vizită la Festivalul “Au Gust”, Durlești

🎋🌻August, luna cunoscuta ca “Gustar” sau “Secelar” este una din lunile ce abundă în legume, fructe si recolte de tot soiul.
FNFM a vizitat în acest weekend Festivalul Strugurilor Timpurii “Au Gust” 🍇ce a avut loc în orașul Durlești.

Aici am cunoscut Oameni Frumoși, precum doamna Lidia Obleac, Meșter Popular din satul Negrea, r. Hîncești, una dintre cele mai renumite meșterițe populare din țară. Tot ea a pus bazele unui muzeu în localitatea natală. Din mîinile ei dibace nasc adevărate comori: țoluri vechi, altele realizate de ea însăși, ii brodate manual, străistuțe, basmale, prosoape.
Domnul Timofei Pogor, vinificator din satul Văsieni, r.Ialoveni care a venit la tîrg cu o gamă impresionantă de vinuri (cabernet sauvignon, saperavi, rose, merlot cabernet, chardonay cu muscat s.a). Vinurile sale se bucură de apreciere în toată lumea, exportă în țări precum SUA, Canada, Anglia, Franța, țările CSI).
Vladimir Pleșca a venit din comuna Bubuieci cu o recoltă frumoasă de coarne măscate (asemeni roșiilor cherry). Soiuri Orhei și Vladimirskii. O livadă cu o vîrstă de 40 de ani.
Olarul Adrian Onuță din satul Mirești, raionul Hîncești, cunoscut pentru vasele de ceramică pe care le confecţionează cu multă iscusinţă. Și nu e deloc de mirare, doar vine dintr-o familie de olari iar meșteșugul l-a moștenit de la bunelul său. Astăzi el are o colecţie impresionantă de vase de diverse forme și dimensiuni. Toate acestea nu le-ar fi însă reușit, dacă nu ar fi avut susținerea familiei, fiindcă la procesul de modelare a obiectelor din lut participă toată familia.
Au Gust, un festival pătruns de artă, savoare, culoare, oameni iubitori de autentic și tradiții. Oamenii noștri – mîndria noastră!.
FNFM în vizită la Festivalul “Au Gust”, Durlești
Пролистать наверх