În vizită la “Mezelbrav”, satul Brăviceni

Stim deja ca organismul uman are nevoie de o multime de vitamine, săruri si minerale pentru a-si mentine sănătatea si pentru a putea furniza energia necesară pentru a ne desfăsura cu usurință activitătile. Iar proteinele sunt esentiale pentru orice nutritie echilibrată, dacă aportul lor zilnic este, de asemenea, unul echilibrat. Consumul de carne are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi eliminarea bolilor de piele, întărirea sistemului imunitar, energie, repararea țesuturilor, protecția organismului împotriva infecțiilor.

În data de 5 iulie curent, Federația Națională a Fermierilor a avut o deplasare în satul Brăviceni, r. Orhei, unde am avut plăcerea de a-l cunoaște pe fondatorul și directorul cooperativei de producție “MezelBrav”, dl. Vladimir Stratanenco.
🥩De mai bine de 7 ani de când a fost construită, în anul 2014 secția de producere a cărnii în satul Brăviceni, Mezelbrav aduce pe mesele clienților săi carne și mezeluri sută la sută sănătoase, bio, naturale, fără conservanți sau aditivi alimentari.
Carnea – materia primă din care ulterior se produc mezelurile, este importată local, de la oamenii din Brăviceni care cresc bovine și porcine. Astfel, este siguranța că e o materie primă bio, carne bună și sănătoasă pentru consum.
Toate produsele Mezelbrav au garanția calității și asta deoarece nu se utilizează în producere niciun fel de conservanți, adaosuri alimentare ș.m, fiind produse sigure chiar și pentru copii. Din acest motiv, toate mezelurile au un termen de valabilitate mic: de la 5 la 12 zile.
Mezelbrav, propune o gamă variată de produse, toate coapte pe lemn, păstrând în acest fel gustul și aroma mezelurilor tradiționale
– Salamuri de casă
– Carne coaptă (jambon)
– Saltison
– Semifabricate (crenvurști, parizer).
Directorul și fondatorul cooperativei de producție de mezeluri Mezelbrav, domnul Vladimir Stratanenco menționează că parcursul, calea, evoluția acestei afaceri nu a fost una ușoară. Putem spune că afacerea cu carne a dlui Stratanenco a început încă în anul 2011. Pe atunci începuse construcția secției de producere a cărnii în satul de baștină, Brăviceni.
Banii sub formă de grant în valoare de 150 mii de euro pentru primele și cele mai importante investiții pentru a putea pune pe roate afacerea, au venit din Polonia iar pentru a vedea și a prelua practici corecte și performante în scopul dezvoltării afacerii, Vladimir Stratanenco a avut mai multe deplasări în Polonia la mai multe fabrici de mezeluri unde a avut ocazia să vadă cu ochii săi cum se lucrează și ce poate prelua bun de acolo pentru a aduce cu el acasă, la Brăviceni o practică de lucru modernă și raportată la cele mai bune standarde.
Antreprenorul are în subordinea sa circa 55 de angajați cărora le oferă câte 3 mese pe zi și salarii.
Vînzările au loc la Chișinău, Orhei și Bălți.
Ultimii doi ani, ne spune antreprenorul, profitul a fost unul mai puțin îmbucurător fapt care se datorează în mare parte pandemiei și secetei, din aceste motive și materia primă a fost mai scumpă. Dar, speră și crede că anul acesta va fi unul mai bun și cu mai multe perspective pentru el și afacerea sa.
Vladimir Stratanenco nu beneficiază de subvenții din partea statului și tot ce face, o face din banii proprii și granturile obținute din afara țării. Chiar și utilajul a fost procurat din banii polonezi și importat tot de acolo.
Ca și majoritatea fermierilor, Vladimir își dorește stabilitate în țară, în afacerea sa și ca cei plecați peste hotare, să poată reveni mai repede acasă iar odată ajunși aici, să simtă mai multă susținere, pentru a putea avea speranța zilei de mâine și pentru un trai decent.
Vă îndemnăm să consumați local, bio și sănătos și să îl contactați direct pe Vladimir Stratanenco din satul Brăviceni, la nr de telefon: 079426268 sau 068426268 pentru a vă face comanda! ✅🤗
În vizită la “Mezelbrav”, satul Brăviceni
Пролистать наверх