GALA Femeilor în Agricultură, un eveniment de excepție, organizat in premieră in Republica Moldova❗️

Evenimentul are drept scop aprecierea eforturilor doamnelor care zi de zi investesc timp, resurse financiare, cunoștințe și evident, multă munca in ceea ce fac pentru dezvoltarea agriculturii in țara noastră.

Aflat la eveniment, ministrul Viorel Gherciu a vorbit despre implicarea tot mai activa a doamnelor in domeniul agricol și a transmis un mesaj de considerație și recunoaștere a capacităților profesionale ale femeilor care au ales agricultura.
“ În pofida faptului că ne aflăm într-o situație când ne confruntăm cu mai multe probleme în regiune, doamnele reușesc să dezvolte sectorul agricol.
Din toți beneficiarii de subvenții de anul trecut , 18% au fost femei, beneficiind în total de 260 mln lei din bugetul de stat. Aceasta asigură modernizarea sectorului agricol, securitatea alimentară a țării și diversificarea afcerilor. Sper ca numărul doamnelor în sectorul agricol să înregistreze o dinamică ascendentă. Pentru realizarea acestui deziderat, MAIA împreună cu partenerii de dezvoltare vor coopera intens pentru a crea noi oportunități de dezvoltare”, a menționat ministrul.
Federația Naționala a Fermierilor a fost și de aceasta data prezenta la eveniment in calitate de partener. In acest context, directorul FNFM domnul Vasile Mirzenco și-a exprimat gratitudinea și mulțumirea pentru aceasta ocazie, menționând ca evenimentele organizate de PRIAevents au tangente cu multe dintre activitățile Federatiei.
“Cu o deosebita stimă și respect ma adresez către doamnele care își aduc contribuția la dezvoltarea agriculturii in țara noastră. Am remarcat pe parcursul mai multor ani ca acolo unde își desfășoară activitatea o femeie, lucrurile merg bine, exista o mai mare responsabilitate și implicare. Doresc tuturor doamnelor din agricultura, succese mari dar și curaj, rezistența și perseverenta! Fiti sigure de toată susținerea și suportul nostru”.
Ulterior doamnelor le-au fost înmânate premii in semn de înaltă prețuire și recunoaștere a excelenței și a succeselor remarcabile, printre ele regăsindu-se și membre active ale FNFM ceea ce ne face cu adevărat mândri!
Potrivit datelor statistice, în anul 2021 au fost lansate și gestionate de către femei-fermier 24 de proiecte start-up. Totodată, peste 55% din totalul proiectelor start-up subvenționate sunt administrate de femei-fermier. Avem peste 800 de femei care administrează afaceri agricole și peste 750 de femei angajate în agricultură, cu circa 16% mai puțin decât bărbați.
Mulțumirile noastre Raluca Voivozeanu și Pria Events pentru excelenta organizare a unui eveniment cu adevărat de excepție!.
GALA Femeilor în Agricultură, un eveniment de excepție, organizat in premieră in Republica Moldova❗️
Пролистать наверх