ORGANIZAREA STUPINEI ȘI LUCRĂRILE DE BAZĂ ÎN APICULTURĂ//CURS ONLINE

În Republica Moldova sunt înregistrate oficial circa 260 de mii de familii de albine, numărul lor fiind în creștere pe parcursul ultimilor zece ani. În prezent, sectorul apicol oferă multiple posibilități de lansare și dezvoltare a afacerilor, inclusiv pentru tineri.

Evoluția sectorului se datorează curajului apicultorilor, instruirii și mentoratului continuu, ceea ce noi, Federația Națională a Fermierilor din Moldova încercăm să realizăm prin intermediul seminarelor de instruire, prezentate de cei mai buni specialiști pe domeniile vizate.
De această dată, am vorbit despre organizarea stupinei și lucrările de bază în apicultură, un curs destinat fermierilor-apicultori ce doresc să-şi sporească cunoștințele și abilităţile ce vizează creșterea, ameliorarea și exploatarea albinelor melifere pentru utilizarea ei rațională la obținerea producției apicole și polenizarea florei entomofile.
✅OBIECTIV: „ Creșterea cantității și îmbunătățirea calității producției apicole ”
Participanții la seminar au avut oportunitatea de a face cunoștință cu informații utile și valoroase în activitatea de zi de zi în ceea ce privește lucrările de bază în apicultură, datorită celor prezentate de moderatorul instruirei online, domnul Andrei Zagareanu, doctor în ştiinţe agricole.
Astfel, printre subiectele principale, au fost:
– Polenizarea culturilor agricole
-tipurile de polenizare
– Pregătirea pentru transport și de ce ar trebui să se țină cont în momentul transportării stupinelor
-Încărcătura familiilor de albine la suprafața de plantații melifere.
De asemenea, despre oportunitățile de finanțare pentru producătorii agricoli au oferit detalii și informații partenerii noștri, OTP Mobiasbanca.
Fermierii – apicultori selectați pentru instruiri în cadrul Școlilor de Câmp a Fermierului pentru anul 2021, cei care au avut ocazia de a participa la acest curs, au dat dovadă de interes și implicare, acordând mai multe întrebări moderatorului la care au primit răspunsuri, sfaturi practice care ulterior le vor fi de ajutor pentru a desfășura o activitate de succes în domeniul apicol.
Federația Națională a Fermierilor aduce mulțumiri tuturor participanților la acest curs, fiind ferm convinși că și în continuare, prin intermediul următoarelor seminare de instruire online vom deveni și mai buni, mai competitivi, mai informați în diverse domenii agricole!
ORGANIZAREA STUPINEI ȘI LUCRĂRILE DE BAZĂ ÎN APICULTURĂ//CURS ONLINE
Пролистать наверх