În data de 23 iulie, curent, Federația Națională a Fermierilor a organizat o deplasare la Orhei cu mai mulți fermieri în cadrul școlii de câmp, în cadrul căreia s-au adus în discuție o serie de subiecte interesante și utile, precum:
- Inițierea apicultorilor in microantreprenoriat
- Rolul FNFM in dezvoltarea ramurei apicole
- Tehnologia creșterii reginelor de albine
Pentru o mai bună înțelegere și asimilare a informațiilor prezentate, a fost organizată o deplasare în satul Zorile, r. Orhei la stupinele cu albini Beezzu, afacere inițiată și dezvoltată cu succes de către Nicolae Sîngereanu și Vasile Cucu. Fermierii au avut ocazia să viziteze și laboratorul destinat însămânțării artificiale a reginelor de albine. Este vorba de un microscop care permite producerea materialului genetic de calitate, un incubator de păstrare a reginelor, un dispozitiv destinat anerstezierii și însămînțării artificiale a reginelor. Laboratorul va fi utilizat pentru însămânțarea artificială a reginelor de albine de rasa Carpatina, selecționate din familii cu caracteristici genetice deosebite. Ulterior, reginele selecționate vor fi utilizate pentru multiplicare.
S-a vorbit despre:
- Apicultura ecologica
- Aplicarea bunelor practici in apicultură
- Condițiile de calitate a produselor apicole
- Beneficiul produselor apicole pentru sănătate si alimentație.
Școala de câmp a avut loc grație suportului partenerilor externi, We effect.
Aducem mulțumirile noastre tuturor celor care au participat și sperăm că informațiile obținute să fie utile și să fie ulterior implementate cu succes în activitatea de zi cu zi!.