Vizita de lucru s-a desfasurat în perioada 6 – 9 noiembrie și este organizată de Agenția #RoAid, prin intermediul Fondului de Mobilitate pentru Experți, în parteneriat cu Federația Națională a Fermierilor din Republica Moldova și Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România (Federatia GAL-urilor din Romania).

Fermierii și primarii moldoveni au avut întâlniri cu conducerea FNGAL Regiunea Nord-Est și au vizitat comunități rurale din județul Iași care au derulat sau derulează proiecte finanțate prin intermediul GAL-urilor.

Pe agenda vizitelor s-au numărat primăriile comunelor Victoria, Probota și Lețcani, Centrul Expozițional Transagropolis, societăți comerciale, ferme agricole și cooperative din domeniul cultivării de legume, produse locale țărănești și apicole.

Delegația este condusă de directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova (FNFRM), Vasile Mîrzenco, și are în componență 11 participanți, din care patru reprezentanți ai FNFM, doi primari, un vice-primar și patru fermieri moldoveni. De asemenea D-na Elena Enachi – Presedinte GAL Valea Halmagei – r-nul Cahul

Activitatea este derulata cu sprijinul financiar al Guvernului Romaniei prin Agentia de Cooperare si Dezvoltare Internationala Ro Aid, prin Fondul de Mobilitate pentru Experti , in cadrul misiunilor de cooperare internationala pentru dezvoltare si asistenta umanitatre.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos, masă şi interior